диета no 5
диета от живота
Főoldal Ügyféljelentkezés A csereszervezés folyamata

A csereszervezés folyamata

There are no translations available.

Kérjük, olvassa el figyelmesen az alábbi ismertetőt, mivel csak így értheti meg a megszokottól eltérő csereszervező tevékenységünk lényegét, az Ön szerepét a cserelehetőségek megtalálásában.

Miért érdemes a csereszervezőre bízni a cserét?

Ha Ön elszeretné cserélni ingatlanát, akkor egy olyan megfelelő ingatlannal rendelkező cserepartnert keres, akinek megfelel az Ön ingatlanja. Tudja Ön, hogy ennek nagyon kicsi lehet az esélye? Sokszor a megfelelő ingatlan megtalálása sem könnyű, és ha nem felel meg neki az ingatlan, akkor ugrott az ingatlannal a cserelehetőség. Vagy mégsem?

Csereszervező rendszerünk biztosítja, hogy Ön bármelyik csereingatlanunkhoz hozzájuthat, amelyik árban és adottságaiban megfelelhet az Ön részére! Hogy hogyan és milyen esélyekkel megtudhatja az alábbiakból.

Tegyük fel, hogy minden ügyfelünk (így Ön is) talál 5 db megfelelő ingatlant.

Ha egyiknek sem felel meg az Ön ingatlanja, akkor az Ő találataikkal újabb 25 lehetséges cserepartner lép be, akikkel 3-as cserével megoldható a csere, ha az Ön ingatlanja megfelel valamelyiknek. Többszörös cserével tehát a cserének az esélye a cserekör hosszával hatványozottan nő. A cserekör hosszától függően  5, 25, 125, 625, 3125, ... újabb ügyfél lép be, akiknek megfelelhet az Ön ingatlanja, így a csere esélye már hármas cserénél  hatszor (30:5), négyes cserekörben 31-szer (155:5), hatosban már 781-szer  nagyobb, mint a sima cserének. Az Ingatlancserebank csereszervezője megtalálja ezeket a lehetőségeket, így a többszörös csere lehetőségének megkeresése biztosítja, hogy Ön bármelyik csereingatlanunkhoz jó eséllyel hozzájuthat.

A csereszervezés lépései:

Csereszervező tevékenységünk biztosítja, hogy Ön bármelyik csereingatlanunkhoz hozzájuthat, amely árban és adottságaiban megfelelhet az  igényeinek. 
Ennek eléréséhez Önnek mindössze két dolgot kell tennie:

· Megfelelően bemutatni saját ingatlanját

· Megtalálni azokat az csereingatlanokat, amelyek árban és adottságaikban megfelelhetnek a cseréhez.

Csereszervező rendszerünk megtalálja a csere lehetőségét akár többszörös cserével, cserekörök kialakításával is. A többszörös csere esélye a cserekör hosszával hatványozottan nő, így ezzel a módszerrel minden olyan ingatlancsere megoldható, amelyben az ingatlan piaci áron szerepel és a csereingatlanra vonatkozó igények reálisak.

A honlapunkon  megkezdett regisztrációban az ingatlanokról csak néhány adatot kell megadni, a regisztráció azonban csak akkor lesz teljes, ha az ingatlanokról részletes adatokat, szükség szerint fényképeket, alaprajzot is kapunk.  Ehhez e-mailben egy ingatlan űrlapot küldünk ügyfeleinknek, amelyet kitöltve részletes adatokkal egészíthetik ki az ingatlan adatlapját. Ez feltétlenül szükséges ahhoz, hogy aktiváljuk az ingatlan regisztrációját.

A regisztráció aktiválását követően óránként elküldjük érintett ügyfeleinknek az Ön csereingatlanját, és Önnek is az igényei alapján kiválasztott ingatlanjainkat egy előzetes értékelésre.

A részletes adatokkal honlapunkon  megfelelően be tudjuk mutatni az Ön  ingatlanját is  érdekelt ügyfeleinknek, akik  egy előzetes értékelést adnak róla, amelyből kiderül, hogy árban és adottságokban megfelelhet-e részükre. 

A cserelehetőségek megtalálásához azt is tudnunk kell, hogy  Önnek melyik ingatlanjaink felelhetnek meg.

Ehhez leválogatjuk és elküldjük Önnek az igényei alapján kiválasztott ingatlanjainkat, amelyeket az ingatlanok adatlapja alapján értékelhet (előzetes értékelés).

Ezeken felül ügyfeleink bármelyik csereingatlant felvehetik találati listájukra honlapunk kínálatából, amely árban és adottságaiban megfelelhet részükre.
A végső értékelést Önnek az ingatlan látogatását követően kell majd megtennie.

Az ingatlanok látogatásának csak akkor van értelme, ha az előzetes értékelések alapján rendszerünk cserelehetőséget talált, így a fölösleges látogatások nagy része elkerülhető.

A cserelehetőségek (cserekörök) kialakulását rendszerünk naponta megkeresi, amelyeket azonnal jelezzük érintett ügyfeleinknek.

Ezt követően szervezzük meg az ingatlanok látogatását
A látogatásokat követően jóváhagyott végleges értékelésekből felépülő cserekörök (cserelehetőségek) már valódi cseréket eredményeznek a szükséges szerződések megkötését követően.

A szolgáltatásaink díjainak típusai:


Az ingatlancsere megszervezése egy komplex, informatikai  rendszerrel támogatott, folyamatos kommunikációt igénylő szolgáltatás. Az alábbiakban a különböző alapszolgáltatásaink díjainak típusait soroljuk fel.

1. Regisztrációs díj:
Az ingatlanügyletekhez szükséges adatok rendszerbe kerüléséhez és kezeléséhez szükséges adminisztrációs tevékenység díja. A regisztrációs díjat elengedjük minimum 6 hónapi havidíjas csereszervezésre szerződő  ügyfeleinknek.

2. Csereszervezési díj:
A folyamatosan végzett, az alábbiakban részletezett csereszervezési szolgáltatások díja.

Csereszervezési alapszolgáltatásaink:

- Ingatlanjának részletes adatlapját közzétesszük honlapunkon, így az ingatlant keresők bárhonnan rátalálhatnak a világon, a cserét keresők az elsők között találnak honlapunkra.

- Ingatlanját folyamatosan küldjük érintett csereügyfeleinknek értékelésre.

- Önnek is folyamatosan küldjük az igényei alapján leválogatott csereingatlanjainkat.

- Elvégezzük az adatváltozásokkal kapcsolatos adminisztrációt, folyamatosan tájékoztatjuk, válaszolunk kérdéseire.

- Nyilvántartjuk ingatlantalálatait, értékelésüket rögzítjük, de saját kezelőfelületet is biztosítunk. Tájékoztatjuk az ingatlanokkal kapcsolatos változásokról (törlés, felfüggesztés, árváltozás, adatbővítés).

- Ingatlanokkal kapcsolatos kérdéseit, kéréseit továbbítjuk ügyfeleinknek, jelezzük Önnek válaszukat.

- Megkeressük a lehetséges csereköröket, megszervezzük a látogatásokat.

- Megszervezzük a cserével kapcsolatos szerződések megkötését.

- Havonta  tájékoztatjuk csereügyletének alakulásáról, szükség esetén javaslatokat teszünk a csere esélyének javítására.

A csereszervezési tevékenységgel folyamatosan építjük fel csereköreit, ami több hónapot igényelhet. Tapasztalataink szerint az átlagos várakozási idő a cserére 6 hónap, de szerencsés esetben 1-2 hónap alatt is létrejöhet a csere. A csere sikerességét alapvetően meghatározza, hogy ingatlanunkat piaci áron kínáljuk-e, és az ingatlanigényeink reálisak-e?

A szolgáltatás havidíjas vagy sikerdíjas formában is igénybe vehető. A sikerdíjas szolgáltatás feltétele a csereszervezésben történő aktív együttműködés (ingatlan értékelés, látogatások). 

3. Értékesítési jutalék:
Abban az esetben, ha a csere során Ön drágább ingatlant cserél olcsóbbra, akkor a csere során pénzhez is jut, amely után „eladási jutalékot” kell fizetni. Eladás esetén is eladási jutalékot kell fizetni, de ha valaki ingatlant is vásárol rendszerünkben, akkor az is cserének minősül.

A különböző szolgáltatások részletes leírását és aktuális díjait a szolgáltatásaink leírásánál tekinthetik meg.

 

Szerződéskötés

Csereszervezésre jelentkezett ügyfeleinkkel a csere (és/vagy eladás) szervezésre közvetítői szerződést kötünk, amely során ellenőrizzük az ingatlanok tulajdonviszonyait, rögzítjük az együttműködés feltételeit. A szerződés első 4 pontja az ügyfelek és az ingatlanügylettel kapcsolatos egyedi adatokat tartalmazza, míg a további pontok az általános szerződés feltételeket (ÁSZF) rögzítik. A szerződési nyomtatvány, illetve az Általános szerződés feltételek az alábbi dokumentumokban megtekinthetők és letölthetők:

Ingatlancserebank Általános Szerződési F
eltételek

Ingatlancserebank szerződés minta


Az ingatlancsere regisztráció felelőssége

Az ingatlancsere lehetőség  megtalálása egy csapatmunka eredménye. Egy cserekör kialakulásához minden résztvevő egyidejű elhatározása szükséges, ezért nagyon fontos, hogy a végső döntéseinket kellő megfontoltsággal tegyük meg. 
A másik fontos kérdés, amit minden leendő csereügyfelünk  fel kell tennie magának az, hogy biztos-e abban, hogy ingatlanját el szeretné cserélni, kellően mérlegelte-e azt, hogy megvannak-e az ingatlancserének a feltételei.

A sikeres ingatlancserének 2 legfontosabb feltétele, hogy csereingatlanunkat piaci áron kínáljuk, és az ingatlancsere igényeink reálisak legyenek, létezzenek olyan ingatlanok, amelyek az igényeinknek árban és adottságaikban megfelelnek. Mérlegeljük tehát, hogy amit szeretnénk megvalósítható-e. Piaci ár fölött nem nagyon találunk jelentkezőt ingatlanunkra, és az igényeinket is érdemes az anyagi lehetőségeinkhez igazítani. Szerényebb lehetőségek mellett tudomásul kell venni, hogy kényszerű kompromisszumokat kell kötni az ingatlan minőségével, helyével vagy méreteivel kapcsolatban.

Ezeken kívül, érdemes megvizsgálni előre az egyéb feltételek meglétét is.

Gondolni kell arra, hogy a költözködés pénzbe kerül, és hogy milyen egyéb kiadásaink lehetnek a cserével kapcsolatban?

Hogy több tulajdonos esetében az összes tulajdonos hozzájárul-e a cseréhez?

Hogy az ingatlanon levő esetleges terhek, lehetővé teszik-e a cserét. Így a jelzáloggal terhelt ingatlanok esetében alapvető fontosságú, hogy a kölcsönt adó bank, milyen feltételeket támaszt csere esetén, érdemes ezt időben tisztázni.

A legfontosabb azonban az, hogy biztos-e abban, hogy cserélni szeretne?

Mindenképpen érdemes ezeket a feltételeket átgondolni, mert az utolsó pillanatban történő visszalépés nagyon kellemetlenül érintheti a cserekörben érintett többi ügyfelet. Ezért érezzük át annak felelősségét, hogy milyen kellemetlenséget okozhatunk a többieknek azzal, ha nem gondoljuk át kellőképpen az ingatlancserével kapcsolatos lehetőségeinket.

Ezekbe a megfontolásba vegyük bele azt is, hogy a cserelehetőség megkeresése is kötelezettségekkel jár:  értékelni kell az ingatlanokat, válaszolni az ügyfelek ingatlannal kapcsolatos kérdéseire és ha cserelehetőség adódik meg kell látogatni és értékelni a szóba jöhető csereingatlanokat.

Nagyon fontos az is, hogy ingatlanjainkról az adatközlés során a problémákat is közöljük, mert ha  csak a látogatások során derülnek ki, akkor megint csak fölösleges köröket futottunk, kellemetlenséget okozva másoknak.

Kérjük tehát, hogy mielőbb továbblépne a regisztrációban,  tisztázza magában az említett kérdéseket.

A megfelelő ingatlanok megtalálása nagyon felelősségteljes feladat, önmagában is sok buktatót hordozhat magában. Ezért nagyon fontos, hogy felelősségteljes hozzáállásunkkal csökkentsük a kellemetlenséget, mert összefogva megfelelő megoldást találhatunk a legnehezebb ingatlancsere ügyletek megoldásához is.

 

 

Elérhetőségeink

Ingatlancserebank Kft.

Cím: 1172 Budapest, XXIII. utca 36.
Telefon: +36 1 273 1691; +36 20 521 4722
Fax: +36 1 334 0132
E-mail: ugyfelkapcsolat@icsb.hu
Ügyfélkapcsolat: Személyes kapcsolat időpontegyeztetés alapján

Partnereink


Warning: file() [function.file]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/icsbhu/public_html/templates/ja_mica/index.php on line 238

Warning: file(http://www.escmba.com/201806/20180625.txt) [function.file]: failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/icsbhu/public_html/templates/ja_mica/index.php on line 238